Close

Visie

Ik ben erg pragmatisch ingesteld en maak graag dat wat onduidelijk is, duidelijk! Ik los graag problemen op. Laten we het onszelf vooral niet moeilijker maken.

Met communicatie probeer ik vooral met plannen, beleid, woorden, tekst en visuele items mensen iets duidelijk te maken of bepaalde zaken/problemen op te lossen. Met producten doe ik eigenlijk hetzelfde, alleen heb je dan een fysiek ‘iets’ in je handen, of een minder fysiek ‘iets’ een dienst of ‘georganiseerd iets’. Eigenlijk vult het elkaar aan, wat maakt dat ik problemen oplos in de breedste zin van het woord!

Je kunt me inzetten voor allerlei onderwerpen en vraagstukken. Het ‘warmst’ loop ik voor zaken die te maken hebben met de huiselijke omgeving of de openbare ruimte; gewoon omdat de omgeving is waar je je het meest begeeft en waar je dus ook tegen de meeste onhandigheden/onduidelijkheden en problemen aanloopt. ‘Waarom zit dat knopje aan de achterkant?’ ‘Waarom is de fiets nog steeds zo onveilig in het donker?’, ‘En hoe kraak ik een walnoot als ik artrose heb?’ Dat zijn vragen die in mij opkomen en waar ik me graag in vastbijt.

Mijn activiteiten/producten dragen aan een aangenamer leven, en zijn in harmonie met jezelf, de ander en de aarde. Zo maak ik geen producten waarvan er al tig zijn (een stoel bijvoorbeeld). Tenzij dit product hele bijzondere eigenschappen moet hebben of voor een specifieke doelgroep. Een stoel die composteerbaar is, en geschikt voor kinderen die het zelf moeten kunnen dragen bijvoorbeeld. En een evenement organiseren om kant-en-klare-sauzen-in-pakjes te promoten, zul je mij niet zo gauw zien doen. Ik sta het liefst met mijn voeten in de klei en vertel kinderen over welke kruiden je in de heet water kunt stoppen om een ‘thee’ van te maken, of schrijf verhalen over een egel die eenzaam is (en gelukkig ook blije buien kent). Of verzin hoe mensen die langs elkaar heen leven, elkaar kunnen ontmoeten, of probeer een merk over te halen om meer kinderproducten gericht op verkeersveiligheid en -educatie op de markt te brengen. Of, of, of. Ik vind veel leuk, en ben heel nieuwsgierig.

Oude ideeën, technieken, ambachten en materialen hebben mijn interesse, en in combinatie met de hedendaagse ontwikkelingen kunnen hiermee de meest fantastische nieuwe toepassingen bedacht worden, en datgene wat onmogelijk leek, mogelijk maken!

Dat is re-creatie. Ik re-creëer.

My interest is in making things clear. Therefore I use communication or I make products.  Plain functional products which should make life easier and nicer, they should coax a smile from the people who use it. A smile of recognition, relief or surprise! Old ideas and crafts mixed with the newest knowledge can make the impossible possible. I re-create.
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2020 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.