Close
Postkaart met zaadgoed

Postkaart met zaadgoed

Hoe leuk is het om een kaartje te krijgen per post, dat je ook nog kunt gebruiken om je eigen kruiden te laten groeien, die je daarna op kunt eten? En hoe leuk is het als je weet dat van de aankoop van deze kaart 1 euro naar een Urban Gardening-projekt vloeit waardoor stadskinderen in een achterstandswijk óók kennis kunnen maken met het zelf zaaien, oogsten én opeten van kruiden? Heel leuk. Al zeg ik het zelf :)

Stadskinderen in Berlijn kennis laten maken met wat je zoal zelf kunt zaaien, oogsten én natuurlijk daarna opeten, dát is wat Ampelmann ondersteunt. Daarom gaat van elke papieren tas 20 cent naar het Urban Gardening Projekt. Naast een deel van de verkoop van de tassen was behoefte aan een product waarmee klanten in de winkel ook het project kunnen ondersteunen met de aankoop van een produkt wat een relatie heeft met Urban Gardening. Ze moeten er zelf ook wat aan hebben, én het produkt moet easy, makkelijk mee te nemen (lees: klein en licht) zijn. En het liefst dichtbij geproduceerd. En leuk. En niet te duur. Dus.

Na enige research en brainstormsessies, vond ik in de Stadtgärtner een goede coöperatiepartner, en uiteindelijk is dit produkt het resultaat!

Opdrachtgever: Ampelmann
Illustraties: Carmen Nacher
Materiaal: Print (gerecycled karton) en zaadgoed

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *