Close

Hoe werk ik?

Als creatief uitvinder stel ik vragen, veel vragen, om tot een verbetering te komen ten opzichte van wat is.

Werkwijze

Jij hebt een vraag, en ik ga je er 10 voor terugstellen. Wees niet bang, ik bijt niet. Maar ik stel wel heel veel vragen. Omdat ik graag wil weten wat je nou écht wilt, en waarom, en voor wie, maar ook wat je echt níet wilt bijvoorbeeld.

In het kort werk ik meestal zo:

  1. Oriëntatie

We maken kennis en jij vertelt je probleem en stelt me je vraag. Ik stel jou de beloofde tig vragen terug. Al pratende wordt ons allebei duidelijk waar ik jou het beste mee kan helpen (en dat is soms iets anders dan dat je van te voren had verwacht).

Tijdens of na dit gesprek (het komt zoals het komt) kom ik met wat oplossingsrichtingen. We kijken samen of we daar geïnspireerd door raken. Zo ja, dan maak ik een offerte en gaan we van start!

2. Analyse

In deze fase onderzoek ik de vraag tot op de bodem! Wie waarom de vraag stelt weet ik inmiddels al, maar er is vast nog een heel scala aan andere mensen of instanties in the picture. Wie zijn dit? Wat zijn hun belangen? Wie is de uiteindelijke eindgebruiker? Wat wil hij of zij? Wil hij of zij überhaupt wel iets? En ook belangrijk; wat is er al gedaan en onderzocht op dit gebied? Et cetera. En dit koppel ik als vanzelfsprekend steeds aan of met je terug.

3. Concept & Ontwerp

Tijdens de analyse worden de ideeën vanzelf al concepten en deze ga ik nu vormgeven. In de taal die het beste bij jou past. Hierbij gaan we zo vaak heen en weer als nodig is, niet alleen met jou, maar waar gewenst ok met andere stakeholders. Aan het eind van deze fase heb je iets concreets in handen. Een prototype, een ontwerp dat in productie kan, een communicatiecampagne of een activiteit. Of iets waarvan ik nu nog niet weet dat ik het voor je ga bedenken, maar dat zeker bij je vraag gaat passen.

4. Implementatie & Realisatie

Nu we iets concreets hebben waar je helemaal blij van wordt, gaan we het implementeren en realiseren.

5. Evaluatie

En als het concept of product dan eenmaal gelanceerd is, en een tijdje loopt of op de markt is, dan gaan we erna evalueren. Wat ging goed, wat kon beter? En daarna doen we een dansje!

Mocht je nu al een vraag hebben, aarzel dan niet om contact met me op te nemen!

© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.