Close
textielproductie van lisdodde

Lisdodde als textiel?

Kun je van lisdodde textiel maken? Daar ben ik van overtuigd! En gelukkig met mij meer mensen: ik ben geselecteerd voor de Go-NH Accelerator Circulaire Economie 2019!

De Go-NH Accelerator laat nieuwe bedrijven/start-up ‘strijden’ om een prijs, en in dit geval is dit onder andere om relatiegeschenken voor de Provincie Noord-Holland te ontwerpen, en uiteindelijk te realiseren. Zoals de naam al suggereert is het de bedoeling dat het ontwerp circulair is.

Ik belandde in mijn onderzoek naar het ‘perfect passende product’, in Nauerna en stuitte op een proefboerderij (Innovatieprogramma Veen) met paluditeelt. Dat zijn natte gewassen. Hier worden proeven mee gedaan om te kijken of zij een vervangend winstgevend businessmodel op kunnen leveren ten opzichte van akkerbouw of veeteelt. Aangezien veel grond in Noord-Holland veenweide gebied is, en het verzakt, en dus natter is of wordt, is het zinvol om te kijken naar wat er wél kan, als koeien er niet meer willen of kunnen lopen, en mais of graan niet meer geteelt kan worden. Lisdodde kan dus wél.

ontwerp

Ik wil uitzoeken of je van lisdodde textiel kan maken, en áls dat dan kan, welke relatiegeschenken voor de provincie Noord-Holland dan geschikt zijn. Ik ontwierp een lijn waarin een range van producten waren opgenomen, maar het meest gericht op tafelgoed. Het tafellaken, de tafelloper (wie gebruikt ‘m niet ;)), de placemat, natuurlijk de theedoek en een servet. En uiteindelijk komen er bij de textielproducten kaartjes die je bevragen over je kennis omtrent de provincie. Ze zijn natuurlijk ook heel handig als je om gespreksstof verlegen zit.

lisdodde textiel

Om mijn idee rondom de lisdodde en het textiel verder de wereld in de helpen, sluit Monica Stam aan bij mijn team! Nog meer communicatiebrains en technische kennis van bodemdaling is immers nooit weg!

Go go lisdodde!

monica en ik
© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.