Close
utrecht 900

Lisdoddelint: educatie & kunst

Laat je verwonderen door de lisdodde! Dat kan in Utrecht bij/met/door het project ‘Lisdoddelint’ wat Go APE! dit jaar gaat doen, bij ‘gastheer’ Utrecht Natuurlijk.

Het lisdoddelint is een project over hoe veelzijdig de natuur is, en hoe de natuur je kan verwonderen. Als grote voorbeeld hebben we in dit project de lisdodde. Wist je dat je de lisdodde kunt gebruiken voor papier, voor bouwmaterialen, voor textiel en dat je zelfs delen ervan kunt eten? Dat én meer kun je zelf zien en ervaren in het kader van Utrecht 900, bij de vijf verschillende Steedes van Utrecht Natuurlijk!

In het kort: we (Go APE!) gaan bij Koppelsteede in Utrecht Lunetten 900 lisdoddes kweken. Hierdoor wordt de vijver schoner en daarmee de waterkwaliteit beter. Deze 900 lisdoddes gaan met ‘de Verspreidingsmachien’ (een speciaal ontworpen voertuig wat zijn sporen nalaat in de stad) verspreid worden in de stad Utrecht, naar 4 andere Steedes. Hier komen ze te staan in speciale lisdodde-stekkies, tot ze meegenomen worden door de mensen die een workshop volgen. Want op deze Steedes worden dan workshops en activiteiten georganiseerd, met in de hoofdrol; de lisdodde.

logos mix

Het project is een samenwerking van Go APE! en Utrecht Natuurlijk, en mede mogelijk gemaakt door de gemeente Utrecht in het kader van Utrecht 900.

Wil je meedoen of ben je geïnteresseerd in de activiteiten die plaats gaan vinden; check dan de site van Utrecht Natuurlijk of Go APE! waar in de loop van het voorjaar meer nieuws op komt te staan!

© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.