Close

Niet later, maar nu!

‘Wat was papa’s lievelingskleur eigenlijk?’
Soms komen we er achter dat als iemand er niet meer is, we kleine dingetjes niet meer weten. Of misschien wel nooit geweten hebben! In mijn onderzoek naar dood en rouw besefte ik me dat ik sommige dingen van mijn ouders niet wist. En mijn ouders leven nog. Ik schrok er eigenlijk van. Mijn onderzoek was een mooie aanleiding voor een gesprek, waarin ik ze beter leerde kennen. Waarin mijn moeder vertelde dat ze van Bette Midler hield en dat ze ‘The Rose’ op haar begrafenis wilde. Het ontroerde me. 

Hoe mooi zou het zijn als we deze gesprekken aan kunnen gaan in het nú? En zo elkaar beter leren kennen? Van de kleine weetjes van je lievelingsband, tot de dingen die je boos maken, of ontroeren. 

Eind oktober hield ik een interactieve lezing bij ‘Een Nieuw Bakje Troost’, waarin we het hadden over ‘het elkaar kennen’ en ik het publiek deelgenoot maakte van de tools die mij hebben geholpen.

Want hoe mooi zou het zijn als we niet wachten tot later, maar NU de verbinding met elkaar zoeken. Dat we niet als het te laat is, bedenken dat we iemand niet zo goed kennen als we dachten.”

Ben je nieuwsgierig naar de tools die mij hebben geholpen? Hieronder vind je een overzicht:

Lievelingskwartet:

Voorkant Kwartet

Een (voor)lees- en doeverhaal (pdf) rondom het verwerken van verlies.

Daarna maak je met anderen jullie eigen kwartet. Verwerk hier al je ‘lievelings’ dingen; zoals je favoriete eten en je favoriete kledingstuk. Weet jij wat de favoriete kleur van je speelgenoten is?

Inclusief verhaal en handleiding hoe je dit zelf maakt!

Boek met 8 verhalen:

W-auw

Acht (voor)lees- & doeverhalen (pdf) rondom het verwerken van verlies. Inclusief handleidingen.

  • Hemeltelefoon
  • Herinnerzinnen
  • Kledingdingen
  • Knuffelkruik
  • Kwartet
  • Lief lichtje & gedichtje
  • Schatdoos
  • Steengoed

BONUS Kledingdingen extra!

Gevoelskwartet:

Losse kwartet gevoelskaartjes (pdf)

Speel niet met je gevoelens, maar speel kwartet met je gevoelens :) Wat maakt je blij? Wat maakt je aan het huilen? En weet jij wat je speelgenoten aan het lachen maakt?

Je print het kwartetblad zelf uit, en gaat het gesprek aan om het kwartet compleet te maken én natuurlijk samen te spelen!

Een nieuw bakje troost : Van oude tradities naar nieuwe rituelen
Van oude tradities naar nieuwe rituelen betekent daarom dat we op in het laatste weekend van oktober een nieuw ritueel vormgeven door ons opnieuw te verbinden met de dood en de vergankelijkheid van ons leven.

www.nieuwbakjetroost.nl

© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.