Close

Postkaart met zaadgoed

Hoe leuk is het om een kaartje te krijgen per post, dat je ook nog kunt gebruiken om je eigen kruiden te laten groeien, die je daarna op kunt eten? En hoe leuk is het als je weet dat van de aankoop van deze kaart 1 euro naar een Urban Gardening-projekt vloeit waardoor stadskinderen in een achterstandswijk óók kennis kunnen maken met het zelf zaaien, oogsten én opeten van kruiden? Heel leuk. Al zeg ik het zelf :)

Stadskinderen in Berlijn kennis laten maken met wat je zoal zelf kunt zaaien, oogsten én natuurlijk daarna opeten, dát is wat Ampelmann ondersteunt. Daarom gaat van elke papieren tas 20 cent naar het Urban Gardening Projekt. Naast een deel van de verkoop van de tassen was behoefte aan een product waarmee klanten in de winkel ook het project kunnen ondersteunen met de aankoop van een produkt wat een relatie heeft met Urban Gardening. Ze moeten er zelf ook wat aan hebben, én het produkt moet easy, makkelijk mee te nemen (lees: klein en licht) zijn. En het liefst dichtbij geproduceerd. En leuk. En niet te duur. Dus.

Na enige research, brainstorm- en testsessies, vond ik in de Stadtgärtner een goede coöperatiepartner, en uiteindelijk is dit produkt het resultaat!

Postkaart met zaadgoed  

Opdrachtgever: Ampelmann
Illustraties: Carmen Nacher
Materiaal: Print (gerecycled karton) en zaadgoed

 

You can send your besties a postcard with herbsseeds, so they can grow their own herbs. Glued herbsseeds on a small Ampelmann which you can remove from the postcard in order to place it in the soil. With a little TLC and water they (and you!) support new life AND  the Urban Gardening project. Cause from every postcard, 1 euro is exclusively for that project.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.