Close
W-auw

W-auw – hulp bij scheiden en overlijden

W-auw is een reeks (voor-)lees- en doeverhalen voor kinderen van 4 tot 12 jaar, die te maken krijgen met het verwerken van verlies, zoals bij scheiden en overlijden. Elk verhaal bestaat uit een (voor)leesgedeelte en een ‘hoe maak ik’-gedeelte. Hiermee biedt het handvatten om met het verlies om te gaan.

Hulp bij verliesverwerking voor kinderen

Tim, Nienke en Tessa proberen om te gaan met het gemis van hun vader, en maken allerlei leuke producten die hen daarbij kunnen helpen. Tim en Nienke’s vader is overleden. Tessa’s vader is verhuisd omdat haar ouders zijn gescheiden. In beide gevallen proberen ze om te gaan met het verlies. De verhalen bevatten twee delen. Het eerste deel bevat een (voor-)leesgedeelte waarin een product of een item voorkomt dat de kinderen helpt bij rouwverwerking / verliesverwerking. Het tweede deel is een doe-gedeelte waarin wordt met plaatjes en tekst wordt uitgelegd hoe kinderen zelf deze producten kunnen maken, als ze denken dat deze producten hen ook kunnen helpen.

Voor wie?

De verhalen zijn geschikt voor kinderen van 4-12 jaar en belangrijke volwassenen in hun omgeving. De oudere kinderen kunnen de verhalen zelf lezen, en als ze geïnteresseerd zijn in het product wat aan de orde komt, dit zelfstandig gaan maken. Als je ziet dat je kind er mee bezig is, kun je er eventueel naar vragen. De kleine kinderen kunnen voorgelezen worden. Dit kan natuurlijk ook voor de oudere kinderen als ze dat willen. Het grootste voordeel van het voorlezen is dat je er samen mee bezig bent. Daarnaast hoef je elkaar niet aan te kijken, wat het voor velen makkelijker maakt om gevoelens te delen.

Waar kan ik de verhalen vinden?

De digitale losse verhalen zijn verkrijgbaar als pdf in de webwinkel. Ze zijn geschikt voor tablets (incl I-pad), telefoon en computer (let op: niet geschikt voor een e-reader/Kobo/Kindl)
De verhalen zijn gemiddeld 15 pagina’s.

‘W-auw’ in de papieren vorm is uitverkocht! Zou je W-auw toch wél graag op papier willen ontvangen, geef dat dan hier aan. Ik ben de mogelijkheden nog aan het onderzoeken.

Impressie van de boekpresentatie

Illustraties door Laurens van Zuilen
 
‘W-auw’ is a book for children who are dealing with grief.
By reading the stories they can get acquainted with a family who lost their father. The children in the story try to cope with this loss, by talking and making products. If children (to whom this is read) like these products, they can make these products themselves with the manual in the second part of the book.
© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.