Close

W-auw!

W-auw is een reeks (voor-)lees- en doeverhalen voor kinderen van 4 tot 12 jaar, die te maken krijgen met het verwerken van verlies, zoals bij scheiden en overlijden. Elk verhaal bestaat uit een (voor)leesgedeelte en een ‘hoe maak ik’-gedeelte. Hiermee krijg je handvatten om met verlies om te gaan.

Ik kan het verlies of verdriet niet oplossen of wegtoveren, maar ik kan je wel tools aanreiken waardoor het hopelijk draaglijker voor je wordt. Verhaaltjes waardoor je makkelijker met elkaar over verlies kunt praten, en ook samen iets kunt maken.


‘Mama, waarom is de papa al dood en leeft de oma nog?’, vraagt Kees (6 jaar) zich af als hij het verhaal ‘Steengoed’ over Tim leest. Tim vindt het spannend om naar een spookhuis te gaan. Een steen helpt hem hierbij. ‘Hij wil nu ook zo’n steen’, zegt moeder Evelien (41). ‘Ik vind het fijn dat ik door dit verhaal met Kees weer een gesprekje heb gehad over mijn overleden moeder. Ik heb uitgelegd dat ik ook nog een oma had toen mijn moeder al dood was. Dat vond hij erg verrassend. We vonden het samen een goed verhaal, en hebben een fijn gesprekje gehad. En de mooie symboliek over de steen en pijn/verdriet maakt het helemaal af.’
W-auw

Hier vind je meer info over het boek, en hier de losse digitale verhalen in de winkel. Of hier koop je het complete boek met alle verhalen!

De papieren versie is helaas uitverkocht, maar als jij geïnteresseerd bent in een papieren versie, of als je de updates hierover wilt ontvangen; vul dan hieronder je emailadres is, en ik stuur je een mailtje!

© 2022 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.