Close

W-auw!

W-auw is een reeks (voor-)lees- en doeverhalen voor kinderen van 4 tot 12 jaar, die te maken krijgen met het verwerken van verlies, zoals bij scheiden en overlijden. Elk verhaal bestaat uit een (voor)leesgedeelte en een ‘hoe maak ik’-gedeelte. Hiermee krijg je handvatten om met verlies om te gaan.

Ik kan het verlies of verdriet niet oplossen of wegtoveren, maar ik kan je wel tools aanreiken waardoor het hopelijk draaglijker voor je wordt. Verhaaltjes waardoor je makkelijker met elkaar over verlies kunt praten, en ook samen iets kunt maken.


‘Mama, waarom is de papa al dood en leeft de oma nog?’, vraagt Kees (6 jaar) zich af als hij het verhaal ‘Steengoed’ over Tim leest. Tim vindt het spannend om naar een spookhuis te gaan. Een steen helpt hem hierbij. ‘Hij wil nu ook zo’n steen’, zegt moeder Evelien (41). ‘Ik vind het fijn dat ik door dit verhaal met Kees weer een gesprekje heb gehad over mijn overleden moeder. Ik heb uitgelegd dat ik ook nog een oma had toen mijn moeder al dood was. Dat vond hij erg verrassend. We vonden het samen een goed verhaal, en hebben een fijn gesprekje gehad. En de mooie symboliek over de steen en pijn/verdriet maakt het helemaal af.’

Hier vind je meer info over het boek, en hier de losse digitale verhalen in de winkel. Of hier koop je het complete boek met alle verhalen!

De grote papieren versie met alle verhalen is helaas uitverkocht, maar als jij nieuws wilt ontvangen als deze er weer is vul dan hieronder je emailadres is, en ik stuur je een mailtje! Wél heb ik het kwartetverhaal op papier op voorraad!

W-auw
© 2024 Afke Huitema | WordPress Theme: Annina Free by CrestaProject.